obrázek spojených srdíček horizontálně

Dutch Baby aneb palačinka z trouby

Už jste slyšeli o Dutch Baby? Aneb palačinka z trouby pro líné obraceče palačinek 😁.
Co na palačince miluju, mimo fakt, že je mňam, je snadná příprava. Smíchají se ingredience a než se ráno nachystám, je snídaně z trouby ready

Ingredience

  • 3 velké vejce (vel. L nebo 4 malá vejce) – ideálně pokojové teploty
  • 85 g směsi rýžové mouky, kukuřičného a tapiokového škrobu (nebo směs, která tyto tři složky obsahuje, použila jsem tentokrát Schär Patisserie mix C Schar, ale stačí si je namíchat zhruba ve stejném poměru)
  • 155 ml mléka (mám vyzkoušené i bez laktózy)
  • cca 2-3 lžíce cukru (podle chuti)
  • špetka soli
  • citronová kůra
  • 20 g másla nebo trochu oleje na vymazání pánve

Postup

Ingredience smícháme v míse metličkou, aby byla směs dobře propojená. Takhle jednoduché to je 😁. O nafouknutí a křupavost se postarají jednotlivé ingredience, hlavně použité škroby.
V tuto chvíli necháme těsto stát alespoň 10 minut (ideálně i půl hodiny). Mezitím zapneme troubu na 190-200 °C a dáme dovnitř nahřát pánev (pánev musí být samozřejmě vhodná do trouby, já používám litinu).

Jakmile bude trouba i pánev rozpálená, vymažeme máslem nebo olejem a vlijeme těsto (dávám máslo, ale s olejem budou okraje více křupavé).
Pečeme 30-35 min. Palačinka se při pečení krásně nafoukne. Pokud chcete oslnit strávníky, při vytahování pánve z trouby je ten správný moment. Po chvíli palačinka totiž trochu splaskne, ale okraje by měly stále zůstat vyšší a křupavé.

 

Servírujeme podle chuti, já mám ráda třeba se zakysanou smetanou nebo jogurtem, javorovým sirupem a ovocem🥞🍓

oddělovač sekce
Prozkoumejte naši galerii
obrázek č.0
 
obrázek č.1
 
obrázek č.2
obrázek č.3
 
obrázek č.4
 
obrázek č.5
obrázek č.6
 
obrázek č.7
 
obrázek č.8
obrázek č.9
 
obrázek č.10
 
obrázek č.11
obrázek č.12
 
obrázek č.13
 
obrázek č.14
obrázek č.15
 
obrázek č.16
 
obrázek č.17
obrázek spojených srdíček horizontálně