Basque Cheesecake



Můj oblíbený, krémový, bez sušenkového základu. Parádně si rozumí s ovocným rozvarem. Tentokrát jsem využila rybíz ze zahrádky, ale nejraději mám trnkový 💙, na podzim a v zimě s trochou perníkového koření😁
Ingredience
- 750 g krémového sýru (použila jsem Philadelphii, za mě je v cheesecaku nejlepší, ale pokud není zrovna ve slevě😅💸, tak ji občas kombinuju s Matyldou s tím, že vždy dávám větší poměr Philadelphie)
- 400 ml smetany ke šlehání
- 4 malé vejce (pokud máte větší stačí 3 a jeden žloutek)
- 180 g cukru krupice nebo moučky (krystal se špatně rozpouští)
- 10 g kukuřičného nebo tapiokového škrobu
- vanilka
Postup
Sýr, smetanu a cukr promícháme v robotu nebo ručně metličkou dokud se cukr nerozpustí. Postupně přidáme vajíčka a následně škrob a vanilku.
Směs přelijeme do formy. Ujistěte se, že vám forma dobře těsní, ta moje už má to nejlepší za sebou😄🙈. V takovém případě ale stačí použít zespodu alobal a utáhnout po stranách formy.
Pečeme cca 20-25 minut, ne dýl. Cheesecake by se měl po vytažení ještě hodně třást (viz reel). Můj cheesecake by tentokrát mohl jít ven z trouby o nějakou minutku dříve, nechala jsem 25, ale i tak byl dostatečně krémový.